החל מתחילת ההריון גופך מתחיל להתכונן להזנת התינוק והחל מהחודש החמישי הוא מוכן לכך. ישנה אפשרות לייבש את החלב הן באמצעים טבעיים (לוקח יותר זמן) והן באמצעות תרופה.
החלב אמור להגיע תוך יומיים שלושה, אם תבחרי לייבשו באמצעים טבעיים, התהליך אמור להמשך כשבוע ואם תבחרי לייבשו באמצעות תרופה יתכן וכלל לא יווצר חלב ולא גודש ויתכן כי תוך ימים אחדים החלב יתיבש. ישנה גם אפשרות לא ליבש את החלב, ולתת אותו או לאח/ות שעדיין יונק/ת או כתרומה. אם מופיע אודם או שעולה לך החום כדאי שתפני לרופא/ה.
כדי ליבש את החלב:
לא מומלץ להפעיל לחץ על השדיים (לקשור אותם או אפילו להשתמש בחזיה הדוקה) – זה יכול לגרום לסתימת צינוריות החלב שיכול להוביל לזיהום ודלקת בשד.
פתרונות טבעיים:
- עלי כרוב. פשוט קחי עלה מכרוב רגיל, והכניסי אותו לחזיה. העלה צריך לכסות את כל השד אז את יכולה לחתוך ולהקטין אותו או להוסיף עוד עלה כדי להתאים לגודל הרצוי.יש להחליף עלים פעמיים ביום בערך. יש שממליצות לשבור את העלה (כדי שהמיץ של העלה יצא) ולרפד איתו את החזיה/גוזיה, (ולא לשים בחלק של הפטמה). הכרוב יקטין את אספקת החלב מבלי לסתום את הצינורות. לרוב רואים ירידה משמעותית תוך כמה ימים. כדי להקל על כאבי הגודש את יכולה להקפיא את העלים, ולהניח אותם ממש כשהם מפשירים והופכים לחמים ורטובים
- קרח, עוזר בכאבים ומוריד את אספקת החלב (ולהפחית מקלחות חמות ארוכות)
- מינימום מגע בשדיים (אפילו קרצוף במקלחת יכול לעורר ייצור חלב)
- תה עם המון מרווה ונענע – כמה פעמים ביום
כדורים להפסקת חלב
דוסטינקס – 2 כדורים שלוקחים בהפרש של 12 שעות. התרופה מדכאת את ייצור הפרולקטין (ההורמון שאחראי על ייצור החלב). לתרופה תופעות לוואי (נפוצות: כאבי ראש, סחרחורות, בחילות ובעיות במערכת העיכול, פגיעה בשינה, דיכאון, הזיות והפרעות בתפיסה)
לפני שאת מייבשת את החלב, אולי תרצי לשמור לך מזכרת ממנו – בהספגה לתוך חיתול טטרה, או לתוך בקבוקון קטן.
לי-אור לבנזון כהן, מעניקה יעוץ להתמודדות עם החלב לאחר לידה שקטה בהתנדבות. הייעוץ יכול להינתן באמצעות הטלפון, הפייסבוק או ואטס אפ, על פי נוחיותך. 050-8885830.
כתיבת תגובה: