את האתר הקמתי באמצע 2015, כחודש לאחר שאבדתי את בני בסוף ההריון.
במהלך השנים שעברו, ילדתי בן ובת, וגם.. תוכנית טיפולית לנשים אחרי אובדן הריון. אני במקצועי מטפלת באומנות (בוגרת התוכנית של המדרשה לאומנות, בית ברל) ולכן התוכנית שניסחתי משלבת עבודה באומנות וכתיבה (ביבליותרפיה).
מה משך הקבוצה?
הקבוצות הן של 12 מפגשים. אורך כל מפגש כשעתיים, כדי שיהיה מקום לכל אחת להתבטא במפגש, וכדי לאפשר זמן ליצירה. 12 מפגשים מתוכננים כך שיהיה מספיק זמן כדי לנוע בעדינות
מה עושות בקבוצה?
משוחחות, שותקות, מקשיבות, שומעות, מבינות, יוצרות, עוצרות, בוכות, צוחקות, נחות, עובדות.. העבודה בקבוצה נועדה לחקור את האובדן הייחודי שלך. לנוע בעדינות ולעצור בכל החלקים המשמעותיים עבורך.
מה הייחוד של הקבוצה?
מרגע האובדן שלי נושא השיקום לאחר אובדן טראומטי הפך למוקד העניין המקצועי שלי. הקבוצה בנויה על התיאוריה העכשווית על אבל אובדן ושיקום ממנו, היא נבנתה ע"י מישהי שחוותה אובדן שכזה, ושעברה תהליך אבל שלם. הקבוצה משתמשת בכלים יצירתיים במטרה לעזור לך לצור. לאחר אובדן היכולת לצור מאוד נפגעת. לצור כל דבר – לבשל, לדבר, לעבוד.. אבל ליצירה יש כח גדול במתן משמעות לצעדים שלך בהחלמה, וביצירת עקבות לילד/ה שאבדת. לשוחח על קשיים והתמודדויות באבל, זה רק חלק מהעבודה לדעתי.
מה קורה בסיום הקבוצה?
חילקתי את התהליך הטיפולי לשלושה חלקים. הקבוצה מתחילה ב12 מפגשים, אבל קיימת תוכנית המשך בת 3 חודשים, ועוד אחת של עוד 3 חודשים, כלומר שלושה חלקים בני 12 פגישות – סהכ 9 חודשים. הסימבוליות פה היא שריפוי גם דורש זמן להוולד. והזמנים שבהריון הם קריטיים עבורך, ויכולים כך להשתקף בתהליך הטיפולי. בסיום 12 המפגשים כל אישה מחליטה האם ברצונה להמשיך או לא.

מה העלויות?
1500 ש"ח ל 12 מפגשים. קיבלתי תרומה המאפשרת לעשר נשים להירשם בעלות מופחתת של 1200 ש"ח, אז אם זה מהווה עבורך עזרה, אנא הרגישי בנוח לבקש את המחיר המסובסד.
איפה תתקיים הקבוצה?
בקרוב יפתחו קבוצות – ברחובות ובאיזור תל אביב
אם אני לא אוהבת או מרגישה שיודעת לצור באומנות?
הרבה נשים מאוד ביקורתיות כלפי תוצרי היצירה שלהן (גם אני כזו, אז לגמרי מבינה.. 🙂 ), אבל וזה אבל גדול – לא הייתי נותנת לביקורתיות הזו להיות הסיבה לא להשתתף בקבוצה. אני רגילה לפגוש נשים שמתקשות ביצירה, ואפשר לעבוד עם זה. האומנות פה משמשת ככלי לצור משהו פרטי שרק את מסוגלת לצור כדי לסמל את מערכת היחסים שלך עם התינוק/ת היקר/ה שאבדת, ואת תהליך הריפוי שלך. אפשרי בהחלט שהיצירה שלך תישאר פרטית, ולא תהיה בה אפילו התבוננות של הקבוצה, את תבחרי מה שנוח לך.
אם את ממש שונאת לצור – אוכל להכין עבורך תרגילים מקבילים בכתיבה, ואת תתבטאי רק בכתיבה.
אני פוחדת שמישהי תכנס להריון בקבוצה ואאבד את המקום הבטוח שלי
זה באמת מאוד מורכב וקשה. כשזה קורה בקבוצה הנשים מרגישות רגשות בעוצמה גבוהה כלפי ההריון – הן בעיקר חוששות לו ומקנאות בו, באופן טבעי. יחד בקבוצה, אנחנו נותנות מקום לכל הרגשות האלה שהם סופר לגיטימיים אבל מעוררים אי נוחות רבה. רבות הנשים שמתמודדות עם הקושי מול הריונות סביבן וזו הזדמנות בקבוצה לבטא את מה שכל כך קשה לבטא ולמצוא נחמה בתמיכה של חברות הקבוצה. הריונות קשת (הריונות לאחר אובדן) לרוב פחות מעוררים כאב (ביחס להריונות של נשים שלא חוו קשיים בשדה של ההריון, אלו שהכל היה הפשוט ומוצלח) ולרוב, הקושי המדומיין רב מהקושי שנחווה.
איפה אני מתעדכנת לגבי פתיחת קבוצה ?
אפשר בעמוד של הקבוצות בפייסבוק
ואפשר לכתוב לי הודעה ל 0547838425 ואחזור אליך